Uvjeti prodaje

 • UVJETI PRODAJE

  Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.
  Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.79/2007), glava VII. - Ugovor sklopljen na daljinu, od Članka 36. do Članka 55. Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje preko internet trgovine http://www.kucanski-aparati.hr/. Prodavatelj je tvrtka Poslovni Centar Kralj d.o.o., Avenija Dubrava 212, 10040 Dubrava.
  Sve cijene iskazane su u Hrvatskim Kunama i uključuju PDV. Trudimo se dati što bolji i točniji opis i sliku. Unatoč tome, ne možemo garantirati da su svi navedeni podaci i slike aparata u potpunosti točni. Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena u Web Shopu nije ispravna ili je u međuvremenu promjenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. Poslovni Centar Kralj d.o.o. zadržava pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu. Ukoliko se naručeni proizvodi prodaju do zaprimanja uplate na naš račun obavijestit ćemo kupca te mu ponuditi novi rok željenog artikla, sličan proizvod ili vratiti novac na zahtjev kupca.

  U SLUČAJU NEMOGUĆNOSTI ISPORUKE TRAŽENIH I UPLAĆENIH ARTIKALA PO PONUDI ILI WEB SHOP NARUDŽBI TVRTKA POSLOVNI CENTAR KRALJ D.o.o. OBVEZNA JE VRATITI SVA UPLAĆENA SREDSTVA UPLATITELJU (KUPCU) KOJA JE ISTI POLOŽIO NA RAČUN TVRTKE U SVRHU KUPNJE ARTIKALA.

  Prema novom zakonu koji se tiče svih vlasnika internet trgovina u cijeloj EU, pa tako i u Hrvatskoj, Poslovni Centar Kralj d.o.o. vam pruža mogućnost rješavanja eventualnih sporova prilikom online kupovine putem 'Online dispute resolution' platforme. Više informacija pronađite OVDJE (http://ec.europa.eu/consumers/odr/). Platforma je aktivna od 15.2.2016. godine.
  Novom internetskom platformom sada se jača povjerenje u kupnju putem interneta te tako daje važan doprinos strategiji jedinstvenog digitalnog tržišta EU-a.


  Predugovorne obavijesti prema Članku 57. Zakona o zaštiti potrošača

  Potrošač će elektronskom putem uz ponudu dobiti i PREDUGOVORNU OBAVIJEST na kojoj će biti naznačena roba ili usluge koje Potrošač potražuje. Na samoj stranici http://www.kucanski-aparati.hr/ uz robu stoje opširne informacije te se Potrošač obavezuje da će tek nakon pregleda i razumijevanja istih zatražiti Ponudu.

  Pri naručivanju proizvoda sredstvima daljinske komunikacije i sklapanju ugovora, Kupac će odmah biti upoznat sa svim propisanim podacima iz članka 57. sukladno članku 66. točka 2. Zakona o zaštiti potrošača i dostavit će mu se ova predugovorna obavijest , kao i informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora, sukladno članku 61. Zakona o zaštiti potrošača.


  O NAMA:
  Tvrtka/naziv: Poslovni Centar Kralj d.o.o. - Matični broj: 1213857 - OIB: 28631513061 - Mjesto: Zagreb - Općina: Grad Zagreb
  Pošta: 10040 Zagreb - Adresa: Avenija dubrava 212 - Pravni oblik: Društvo s ograničenom odgovornošću - Trgovački sud u Zagrebu - Registracijski broj: 080088174
  Kontakt mail za upite, prigoivore, reklamacije, te sve potrebne informacije info@kucanski-aparati.hr
  Tel: 01/2863999
  Transakcijski račun:
  IBAN ZABA - HR1023600001101563618
  IBAN ERSTE - HR9624020061100060265
  BIC:ESBCHR22
  VAT ID HR28631513061
  SWIFT BANKE ESBC HR 22 08007890


  UVJETI i NAČIN PLAĆANJA:
  Prikazana cijena vrijedi za plaćanje:
  - virmanom
  - internet bankarstvom
  - općom uplatnicom banka/Fina

  Trenutno nema opcije plaćanja karticama ni pouzećem.


  UVJETI DOSTAVE:
  - uvjete dostave možete provjeriti na linku


  ROK ISPORUKE:
  - Rokove isporuke navodimo u napomeni ponude. Ako su željeni artikli dostupni nalog za preuzimanje/isporuku se isračuje odmah po primitku uplate ponude.
  - Artikli koji nisu dostupni se naručuju po narudžbi kupca te njihov rok za isporuku/preuzimanje navodimo u napomeni ponude.

  Ako kupac u očekivanom vremenu ne primi robu ili bilo kakvu obavijest o isporuci robe, kupac treba obavijestiti prodavatelja kako bi se provjerila i pronašla pošiljka.
  Ukoliko je naručena roba od strane kupca ispravna i neoštećena, a kupac ju ne želi primiti, prodavatelj ima pravo tražiti nadoknadu svih troškova od kupaca koji su vezani za neuspjelu isporuku ili povrat proizvoda.
  U rok isporuke se ne ubrajaju subote, nedjelje i blagdani.


  GUBITAK PRAVA NA KUPNJU

  Poslovni Centar Kralj d.o.o. zadržava pravo ne izvršiti dostavu proizvoda kupcu ako je ona takva da Poslovni Centar Kralj d.o.o. posumnja da je riječ o prijevari, grešci ili lažnoj narudžbi, ako pri tome elektroničkom poštom ili telefonskim pozivom obavijesti kupca.

  Poslovni Centar Kralj d.o.o. neće izvršiti dostavu proizvoda kupcu u slučaju da:
  Ako je adresa dostave nepostojeća.
  Ako je adresa dostave izvan teritorija Republike Hrvatske.
  Ako je poštanski broj navedeni prilikom narudžbe nepostojeći.
  Naručena roba više nije dostupna i nije tu robu moguće pribaviti u roku koji je prihvatljiv kupcu.
  Ako se kupac ne javlja na broj mobitela te ako istovremeno ne odgovara ni putem elektroničke pošte.
  U slučaju tehničke greške koja je poremetila funkcioniranje internet stranice i pri tome prouzročila kupnju sa greškom što uključuje ili ne ograničava se na pogrešnu cijenu iz koje je jasno vidljivo da je maloprodajna cijena bila značajno manja od uobičajene za tu vrstu proizvoda.
  Ako se kupca ne može kontaktirati elektroničkom poštom ili je elektronička pošta neispravna ili van funkcije.
  Ako narudžba sadržava iznimno veliki broj proizvoda iz kojeg Poslovni Centar Kralj d.o.o. prema svojoj procijeni zaključuje da se radi o prijevari, grešci ili lažnoj narudžbi.
  U slučaju da vrlo veliki broj narudžba u istom danu glasi na isto ime i prezime ili je elektronička pošta kupca ista za vrlo veliki broj narudžba napravljenih u istom danu iz čega Poslovni Centar Kralj d.o.o. prema svojoj procijeni zaključuje da se radi o prijevari, grešci ili lažnoj narudžbi.
  Poslovni Centar Kralj d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu prouzročenu ne realiziranjem narudžbe.

  REKLAMACIJE

  “Sukladno čl. 10 ZZP, Poslovni Centar Kralj d.o.o. (http://www.kucanski-aparati.hr/) vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu šaljete na e-mail info@kucanski-aparati.hr
  Reklamacije uvažavamo prema specifikaciji proizvođača za proizvod koji ste kupili. Svaki proizvod koji se reklamira mora iči u ovlašteni servis na pregled kako bi se od strane stručno osposobljenih osoba. Proizvod se može zamijeniti uz zapisnik ovlaštenog servisa koji tako navodi.
  Servis i rezervne dijelove osigurava ovlašteni zastupnik za Hrvatsku, a popis se nalazi na jamstvenom listku koji se isporučuje sa proizvodom. U slučaju kvara proizvoda svajetujemo Vam radi bržeg riješavanja Vaše reklamacije da osobno kontaktirate ovlašteni servis kako bi dogovorili pregled reklamiranog aparata.
  Mi nismo ovlašteni servis i ne utvrđujemo da li je neki proizvod ispravan ili ne. Ne odlučujemo o tome da li će biti zamijenjen/popravljen nego sve reklamacije proslijeđujemo u ovlaštene servise. Prilikom prijave neispravnog proizvoda obavezno priložiti kopiju računa, jamstveni list, opis kvara te kompletnu dokumentaciju i orginalnu ambalažu. U jamstvo ne ulaze oštećenja nastala nestručnim rukovanjem, mehanička oštećenja, oštećenja zbog udara groma, prevelikog napona ili ishabanosti uređaja.

  Kupac prilikom uručenja kupljene robe treba provjeriti sadržaj pošiljke za sve pripadajuće dijelove navedene u specifikaciji proizvođača. U slučaju nedostataka molimo da nas obavijestite što je ranije moguće.
  Prilikom dostave robe savjetujemo da kupac pregleda fizički robu, te provjeri da li je roba isporučena bez fizičkih oštećenja.
  Potpisom dostavnice kupac se odriče naknadnih reklamacija po ovoj osnovi vidljivih fizičkih oštećenja aparata i ambalaže. Kupac nije dužan preuzeti robu sa fizičkim oštećenjem ambalaže ili samog aparata.
  U slučaju skrivenih oštećenja (unutar aparata, vanjska oštećenja ispod ambalaže...) kupac je dužan sačuvati originalnu ambalažu radi provjere iste na dijelu nastalog fizičkog oštećenja.
  Ukoliko se ustanovi da je ambalaža oštećena na dijelu gdje je oštećeni aparat reklamacija neće biti uvažena jer se je oštećenje trebalo uočiti prilikom preuzimanja robe te odbiti primiti pošiljku.
  Savjetujemo da u slučaju dolaska robe sa oštećenom ambalažom istu poslikate i napravite zapisnik sa dostavljačem.  Materijalni nedostaci za koje prodavatelj odgovara

  (1) Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato.
  (2) Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga.
  (3) Predmnijeva se da je nedostatak koji se pojavio u roku od šest mjeseci od prijelaza rizika postojao u vrijeme prijelaza rizika, osim ako prodavatelj ne dokaže suprotno ili suprotno proizlazi iz naravi stvari ili naravi nedostatka.
  (4) Ne odgovara se za neznatan materijalni nedostatak.

  Kad postoje materijalni nedostaci

  Nedostatak postoji:

  1) ako artikal nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,
  2) ako artikal nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavatelju ili mu je morala biti poznata,
  3) ako artikal nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,
  4) kad je prodavatelj predao artikal koji nije jednak uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,
  5) ako artikal nema svojstva koja inače postoje kod drugih artikala iste vrste i koja je kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.),
  6) ako je artikal nepravilno montiran pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji,
  7) ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu.

  Ako je kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku kupca da sklopi ugovor.

  Nedostaci za koje prodavatelj ne odgovara

  (1) Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.
  (2) Smatra se da nisu mogli ostati nepoznati kupcu oni nedostaci koje bi brižljiva osoba s prosječnim znanjem i iskustvom osobe istog zanimanja i struke kao kupac mogla lako opaziti pri uobičajenom pregledu stvari.
  (3) Odredba stavka 2. ovoga članka ne primjenjuje se na ugovore koje fizička osoba kao kupac sklapa izvan svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti s fizičkom ili pravnom osobom koja kao prodavatelj djeluje u okviru svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti (potrošački ugovor).
  (4) Ali prodavatelj odgovara i za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostat­ke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike.

  Pregled stvari i vidljivi nedostaci

  (1) Kupac je dužan primljen artikal na uobičajeni način pregledati ili je dati na pregled, čim je to prema redovitom tijeku stvari moguće, i o vidljivim nedostacima obavijestiti prodavatelja u roku od osam dana, a kod trgovačkog ugovora bez odgađanja, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.
  (2) Kad je pregled izvršen u nazočnosti obiju strana, kupac je dužan svoje primjedbe zbog vidljivih nedostataka priopćiti prodavatelju odmah, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.
  (3) Ako je kupac otpremio stvar dalje bez pretovara, a prodavatelju je pri sklapanju ugovora bila poznata ili morala biti poznata mogućnost takve daljnje otpreme, pregled stvari može biti odgođen do njezina prispijeća u novo odredišno mjesto, i u tom slučaju kupac je dužan prodavatelja obavijestiti o nedostacima čim je po redovitom tijeku stvari mogao za njih doznati od svojih klijenata.
  (4) Kod potrošačkih ugovora potrošač kao kupac nije obvezan pregledati stvar niti je dati na pregled, ali je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak.

  Skriveni nedostaci

  (1) Kad se nakon primitka stvari od strane kupca pokaže da stvar ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak otkrio, a kod trgovačkog ugovora – bez odgađanja.
  (2) Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari, a kod trgovačkog ugovora šest mjeseci.
  (3) Kod prodaje rabljenih stvari ugovorne strane mogu ugovoriti rok od jedne godine, a kod trgovačkih ugovora i kraći rok.
  (4) Ugovorom se mogu produljiti rokovi iz stavka 2. i 3. ovoga članka.

  OTKAZIVANJE NARUDŽBE

  ROBA KUPLJENA NA DALJINU

  Prema Zakonu o zaštiti potrošača, roba kupljena na daljinu (kada se ne radi o osobnom preuzimanju nego se šalje kurirskom službom) može se vratiti (o svom trošku) u roku najkasnije 14 dana od dana primitka, te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja* kupljenim proizvodom. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je kupac primio proizvod. Kupac mora obavjestiti prodavatelja o otkazivanju narudžbe pismenim putem. Narudžba se smatra otkazanom kada prodavatelj primi pismenu obavijest. U slučaju otkazivanja narudžbe kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod prodavatelju. Proizvod koji kupac vraća prodavatelju mora biti u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećen i potpuno ispravan.
  Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora iz dijela B ovoga Priloga.

  Rok za jednostrani raskid iznosi 15 dana od dana: (potrebno je odabrati jednu od opcija)
  (a) kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed
  – u slučaju sklapanja kupoprodajnog ugovora
  (b) »kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe«
  – u slučaju sklapanja ugovora koji se odnosi na više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki
  (c) »kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, predan u posjed prvi komad ili prva pošiljka robe,
  – ako je ugovorena redovita isporuka robe kroz određeni vremenski period
  (d) »sklapanja ugovora«,

  Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 15 dana bez navođenja razloga.

  Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora:


  HTML5 Icon HTML5 Icon
  RASKID UGOVORA RASKID UGOVORA

  Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

  1. ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
  2. predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora
  3. predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
  4. predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
  5. predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
  6. predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
  7. predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca
  8. potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, trgovac pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom
  9. predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke
  10. predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije
  11. ugovor sklopljen na javnoj dražbi
  12. predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju
  13. predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

  Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

  Dužnosti Potrošača ukoliko koristi pravo jednostranog raskida ugovora
  U slučaju da koristi svoje pravo, kupac snosi trošak vraćanja robe i mora je vratiti u roku od 14 dana (Članak 77. ZZP). Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77.ZZP) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

  Ostale dužnosti Potrošača ukoliko koristi pravo jednostranog raskida ugovora
  Ukoliko Kupac vrati proizvod bez originalne ambalaže i/ili s manjim oštećenjima i/ili sa znakovima korištenja, a pozivajući se na Članak o jednostranom raskidu ugovora na daljinu, uslijed čega Prodavatelj neće biti u mogućnosti prodati proizvod kao nov, unaprijed se procjenjuje šteta na vrijednost 50% plaćene maloprodajne cijene proizvoda. Prihvaćanjem ovih uvjeta poslovanja, Kupac unaprijed pristaje da se navedeni iznos štete umanji od povrata sredstava. Sva šteta koja prelazi ovaj iznos smatra se većim oštećenjem te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat sredstava. Ukoliko je Kupac vratio proizvod, prema Jednostranom raskidu ugovora u originalnom obliku kakav je i isporučen, Prodavatelj mora u roku od 14 dana izvršiti cjelokupni povrat sredstava, osim onih koje su prema gore navedenom obaveza kupca.  UVJETI POVRATA - UMANJENJE VRIJEDNOSTI PROIZVODA

  Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.
  U slučaju povrata robe koja je korištena, nema svu pripadajuću ambalažu ili nije dovedena u prvobitno stanje kao na dan kupovine teretimo Vas za iznos od 20% do 50% vrijednosti vraćene robe. U slučaju povrata robe koja je vidno korištena Poslovni Centar Kralj d.o.o. ima pravo odbiti povrat u potpunosti.
  Poslovni Centar Kralj d.o.o. utvrđuje uvjete povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda. 

  INFORMACIJE NA WEB TRGOVINI

  Poslovni Centar Kralj d.o.o. ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnim i točnim.
  Poslovni Centar Kralj d.o.o. ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Poslovni Centar Kralj d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Za sve dodatne informacije kontaktirajte odjel prodaje Poslovni Centar Kralj d.o.o.

  UVJETI KORIŠTENJA

  Stranice www.kucanski-aparati.hr su u vlasništvu tvrtke Poslovni Centar Kralj d.o.o. Za vrijeme korištenja www.kucanski-aparati.hr primjenjuju se ovdje navedena pravila i Uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Poslovni Centar Kralj d.o.o. zadržava pravo promjene ovih pravila i Uvjeta korištenja sukladno zakonu u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. 

  COPYRIGHT

  Stranice www.kucanski-aparati.hr su u vlasništvu tvrtke Poslovni Centar Kralj d.o.o. Sav sadržaj na www.kucanski-aparati.hr kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikonice, audio i video zapisi, digitalni downloadi, softverski paketi i podaci vlasništvo su www.kucanski-aparati.hr ili naših dobavljača sadržaja i zaštićeni su domaćim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava odnosno prava industrijskog vlasništva i njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva. Sav softver koji se koristi na www.kucanski-aparati.hr je vlasništvo www.kucanski-aparati.hr ili dobavljača softverskih rješenja i zaštićen je propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava. 

  VAŠ KORISNIČKI RAČUN

  Ako koristite ovaj sajt, Vi ste odgovorni za povjerljivost vašeg korisničkog računa – korisničkog imena, lozinke i ostalih osobnih podataka kao i za restrikciju pristupa Vašem računalu. Vi prihvaćate odgovornost za sve aktivnosti koje se izvedu koristeći Vaš korisničko ime i lozinku. 

  ELEKTRONIČKA KOMUNIKACIJA

  Kada posjetite www.kucanski-aparati.hr ili nam pošaljete elektronsku poštu (e-mail), s nama komunicirate elektronski. Ovime pristajete na elektronsku komunikaciju s www.kucanski-aparati.hr Mi s Vama komuniciramo putem e-maila ili uz pomoć informacija na stranicama www.kucanski-aparati.hr Ovime pristajete na sva pravila, upozorenja, obavijesti i ostale poruke putem kojih mi komuniciramo s Vama. 

  OSVRTI, KOMENTARI I OSTALI SADRŽAJI

  Posjetitelji mogu postaviti Osvrte, Komentare i ostale sadržaje; slati e-čestitke i ostale vidove komunikacija te slati sugestije, ideje, komentare, pitanja i druge informacije, sve dok ti sadržaji nisu nezakonite, opscene i prijeteće prirode, te nisu u svrsi diskreditiranja nečijeg dobrog imena, povređivanja privatnosti, povrede prava intelektualnog vlasništva treće osobe ili slične prirode. Nije dozvoljeno slanje i dijeljenje softverskih virusa, političke kampanje, lančana-pisma, masovno slanje e-mailova, ili bilo kakav drugi oblim SPAM-iranja. Nije dozvoljeno korištenje neispravnih ili tuđih e-mail adresa, impersonizacija druge osobe i/ili organizacije ili bilo kakvo drugačije navođenje na krivi izvor sadržaja i komunikacije. Poslovni Centar Kralj d.o.o. zadržava pravo (ali ne i obavezu) da izbriše ili izmjeni takve sadržaje, ali ne i da redovito provjerava sve postavljene sadržaje. 

  PRIJAVE POVREDE ZAŠTITA I PRAVA

  Poslovni Centar Kralj d.o.o. poštuje prava intelektualnog vlasništva i druga prava trećih osoba. Ako vjerujete da je Vaše djelo kopirano ili su na bilo koji drugi način povrijeđena Vaša prava, molimo Vas da nam o tome obavijestite. 

  RIZIK GUBITKA

  Svi proizvodi, usluge i ostali artikli na stranicama www.kucanski-aparati.hr su vlasništvo Poslovni Centar Kralj d.o.o. Kod ugovora o kupoprodaji, rizik slučajne propasti ili oštećenja robe prelazi na potrošača u trenutku kada je njemu ili osobi koju je on nave, a koja nije prijevoznik, roba predana u posjed. Ako je prijevoznik bio izabran na prijedlog potrošača, rizik slučajne propasti ili oštećenja robe prelazi na potrošača u trenutku kada roba bude predana u posjed prijevozniku.

  Mehanizam izvan sudskog riješavanja sporova

  Radi se sukladno preporuci Komisije EU(2001/310/EC)

  Pravila postupanja trgovca
  Definirana su člankom 5 točka 18 Zakonom o zaštiti potrošača.

  »Pravila postupanja trgovaca« jesu sporazum ili skup pravila koji nije donesen u obliku zakona ili nekog drugog propisa, a kojim je uređen način postupanja trgovaca koji su se obvezali poštovati ta pravila postupanja u odnosu na jednu ili više poslovnih praksi ili gospodarskih sektora« 

  Zloupotreba www.kucanski-aparati.hr

  Poslovni Centar Kralj d.o.o. ulažu napore da ovu stranicu održe u ispravnom i sigurnom stanju. Molimo Vas da nam prijavite bilo kakve probleme i zloupotrebe, uvredljive sadržaje i povrede ovih i ostalih pravila. Poslovni Centar Kralj d.o.o. zadržava pravo da, bez ograničavanja drugih pravnih sredstava, ograniči, suspendira ili terminira naše usluge i korisničke račune, zabrani dostup do www.kucanski-aparati.hr web sajta, izbriše ili izmijeni sadržaje koje poslužuje, te poduzme tehničke i pravne metode i korake kako bi onemogućila korisnicima pristup sajtu ako smatramo da stvaraju probleme, ne poštuju zakone ili se ne ponašaju u skladu s ovim Uvjetima korištenja.
  Poslovni Centar Kralj d.o.o. također zadržava pravo da ukine neverificirane korisničke račune. 
  Poslovni Centar Kralj d.o.o. osim isključenja korisnika koji ne poštuju ovdje navedene Uvjete korištenja i ostala pravila važeća na stranici www.kucanski-aparati.hr može zahtijevati naknadu za nastalu štetu ili izgubljenu dobit koju Poslovni Centar Kralj d.o.o. trpi zbog nepoštivanja ovih uvjeta. 

  IZJAVA O OGRANIČENJU ODGOVORNOSTI 

  OVA STRANICA SE POSLUŽUJE NA PRINCIPU “KAKAV JEST” I “KAKO JE RASPOLOŽIV”. VI SE EKSPLICITNO SLAŽETE DA KORISTITE OVAJ SAJT NA OSOBNU ODGOVORNOST I OSOBNI RIZIK. 
  Poslovni Centar Kralj d.o.o. NE JAMČI DA SU OVA WEB STRANICA, NJEGOVI POSLUŽITELJI (SERVERI), E-MAILOVI POSLANI OD STRANE Poslovni Centar Kralj d.o.o. NEZARAŽENI VIRUSIMA ILI DRUGIM ŠTETNIM KOMPONENTAMA. Poslovni Centar Kralj d.o.o.. NEĆE BITI ODGOVORNA ZA BILO KAKVE NASTALE ŠTETE BILO KAKVOG TIPA KOJE SU NASTALE KORIŠTENJEM OVE STRANICE, UKLJUČUJUĆI, ALI NE I OGRANIČAVAJUĆI SE NA, DIREKTNE, INDIREKTNE, SLUČAJNE, KAZNENE I POSLJEDIČNE ŠTETE. 
  Poslovni Centar Kralj d.o.o. NEĆE BITI ODGOVORNA ZA RADNJE TREĆIH OSOBA.

  RJEŠAVANJE SPOROVA

  Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojati će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

  Na uvjete poslovanja i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja, osim u slučaju da se ugovorene strane (Prodavatelj i Kupac) ne dogovore drugačije. Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05 i NN 41/08). 

  Posjetom Poslovni Centar Kralj d.o.o. Vi prihvaćate da je za ovdje navedene Uvjete korištenja mjerodavno nacionalno zakonodavstvo. Za sve sporove koji bi mogli proizaći iz, ili biti u bilo kakvoj vezi s Vašim posjetom www.kucanski-aparati.hr ili proizvodima koje ste kupili putem www.kucanski-aparati.hr nadležan je stvarno nadležni sud u Zagrebu.

  Pravila za upotrebu sajta, modifikacije pravila i izdvojivost 
  Molimo Vas da pažljivo proučite naša ostala pravila i naputke, kao što su Pravila zaštite privatnosti koja su postavljena na ovoj stranici. Ova pravila su također na snazi tijekom Vašeg posjeta www.kucanski-aparati.hr. Poslovni Centar Kralj d.o.o. zadržava pravo da vrši izmjene stranica, pravila i ovih Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku. Ukoliko se bilo koji, ovdje navedeni uvjeti proglase nevažećim, nepostojećim ili iz bilo kojeg razloga neprovedivi, takvi uvjeti će se proglasiti izdvojeni od ostalih i neće zahvatiti punovažnost i provedivost ostalih uvjeta. 

  GARANCIJA

  Svi artikli kupljeni u Poslovni Centar Kralj d.o.o. imaju jamstvo. Većina artikala, u ovisnosti od proizvođača ima jamstvo duže od jedne godine. Jamstveni list sastavni je dio isporuke uz naručeni proizvod kupcu. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za cijelo vrijeme jamstvenog perioda. Račun i jamstveni list jedini su dokumenti s kojima kupac može ostvariti svoja prava.
  Poslovni Centar Kralj d.o.o.jamči ovlašteni servis kojeg je odabrao proizvođač za artikle koje je kupac kupio direktno od Poslovni Centar Kralj d.o.o. sukladno sa općim uvjetima garancije i servisiranja koje pruža proizvođač pojedinih artikala.
  Jamstvom Vam proizvođač proizvoda jamči besplatan popravak kupljenog proizvoda u skladu sa važećim propisima i uvjetima opisanim u jamstvenom listu. U slučaju neizvršenja ove obaveze, davaoc jamstva će zamijeniti proizvod novim ili Vam vratiti novac. Jamstveni rok počinje danom prodaje uređaja, koji se unosi u garantni list i ovijerava pečatom i potpisom.
  U jamstvo ne ulaze oštećenja nastala nestručnim rukovanjem, mehanička oštećenja, oštećenja zbog udara groma, prevelikog napona ili ishabanosti uređaja. Da bi se izbjegli nesporazumi, prilikom isporuke dužnost prodavača i kupca je da izvrše pregled proizvoda i da ukažu na eventualna mehanička oštećenja, u tom slučaju će proizvod biti zamijenjen.

  Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojati će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

  Zaštita osobnih podataka
  Poslovni Centar Kralj d.o.o. se obvezuje da će štititi privatnost svojih kupaca sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. ( Zakon o zaštiti osobnih podataka - link ) Izjava o povjerljivosti vrijedi za internet trgovinu http://www.kucanski-aparati.hr
  Korištenjem internet trgovine korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima o povjerljivosti podataka i načinima uporabe http://www.kucanski-aparati.hr Internet trgovine.

  Prikupljanje osobnih podataka
  Prilikom kupnje u internet trgovini ttp://www.kucanski-aparati.hr , korisnik dozvoljava da Poslovni Centar Kralj d.o.o. kao upravitelj baze podataka sve podatke obrađuje sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka.
  Poslovni Centar Kralj d.o.o. će čuvati ove podatke u tajnosti te će ih koristiti samo za vlastite potrebe, kao i za zakonski dopuštene potrebe.  Poslovni Centar Kralj d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci potrebni za obavljanje posla. Svi djelatnici poduzeća Poslovni Centar Kralj d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.